Email Us: juli@themenovo.com
Call Us: 002 01066165701

PR, CSR, sajtókommunikáció, rendezvényszervezés

REFERENCIÁK

Concreta.Festamoda: kétnapos exkluzív divatesemény Rómában a Római Magyar Akadémia finanszírozásával – a rendezvényen a V4 országok ismert divattervezői mutatkoztak be a római közönségnek egy divatbemutató és egy vásár keretein belül. A római és a magyar országos sajtó is több alkalommal publikált róla. A projekt során részt vettem a divatesemények koncepciójának kitalálásában, a rendezvények megszervezésben, továbbá a PR és sajtókommunikációban.

Fashion Revolution: a globális mozgalom a világ mintegy 100 országában küzd a divat fenntarthatóságáárt és méltányosságáért. A magyarországi core team kommunikációs tanácsadójaként azon dolgoztam, hogy az ismeretterjesztés, az edukáció révén rádöbbenthetjük a fogyasztókat, a gyártókat és a döntéshozókat a divatipar környezeti hatásaira.

„Jól áll neked a tolerancia!”: a kampány célja az volt, hogy a divat univerzális nyelvét felhasználva felhívjuk a figyelmet a ritka betegséggel élők helyzetére, lehetőségeire. Mindebben a hazai divatszakma neves képviselői és sztárfellépők voltak segítségünkre. A projekt egy pályázattal indult, melyben divattervezők vehettek részt, egy vagy több, ritka betegségre reflektáló ruhatervvel. A szakmai zsűri által kiválasztott legeredetibb pályaművek designerei aztán lehetőséget kaptak, hogy kidolgozzák a tervüket, a kész munkát pedig egy exkluzív divatesten prezentálhassák. A projektben a PS Magazin és a PS Creative Agency munkatársaként vettem részt. Feladataim közé tatozott: az esemény koncepciójának kitalálása, rendezvényszervezés és kapcsolattartás.

Rebellive – Rendezvous issue: a zine a 21. századi emberi kapcsolatok, szerelmi viszonyok mélyrétegeit kutatja, miközben a zine műfajának sajátos jegyeit is magán hordozza. Kifejezést nyer benne a vizuális humor, a finom giccs és napjaink életközösség csoportjainak, „posztszubkultúráinak” képi világa. A zine egy egyedülálló interjú- és fotósorozatot is hordoz, amely tehetséges és rebellis alkotópárosokat vonultat fel (Borsos Lőrinc, Horváth M. Judit-Stalter György, Kormos Zsófi Anna-Karcis Gábor, Pattyantyus Dóra-Székey Kriszta, Szombat Éva-Klág Dávid). A megkapó szerelmi történetekhez készült sajátosan intenzív fotósorozat Szombat Éva munkáját dicséri. Ez volt a Rebellive zine második száma, amely 2017-ben jelent meg. Az első 2015-ben, a harmadik pedig 2018-ban látott napvilágot saját, független kiadásban.

GLAMI: 2018-ban szabadúszókhoz került a prágai bázisú, szinte egész Közép-Kelet-Európát lefedő GLAMI fashion search engine platform magyarországi PR képviselete. A projekt stratégiai engem bízott meg a projekt operatív és kreatív feladataival. A divat startup továbbra is szeretné tartalomfókuszú eszközökkel erősíteni lokális jelenlétét, illetve B2B partnerek elérését célozta meg a következő időszakra. A GLAMI az egyik leglátogatottabb e-kereskedelmi platformmá nőtte ki magát a 25-55 éves korosztály körében az elmúlt években a régióban, és hazai szinten is folyamatos fejlődést produkált. Mindezeken felül 2019-ben létrehozta a régió első fenntartható divatböngészőjét, a GLAMI.eco-t, és számos innovatív, mesterséges intelligenciára támaszkodó eszközt vezetett be.

ArtConsciuous: a startup arra a problémára kívánt megoldást nyújtani, hogy a régió kreatív alkotói, művészeti intézményei alulreprezentáltak mind a brit, mind a globális piacon. A platform célja az volt, hogy minden igényt kielégítő közvetítői és értékesítői feladatokat lásson el, válogatott partnereit pedig hitelesen (re)prezentálja a nyugati vásárlóréteg felé. Az ArtConscious-nél végzett munkám során elértem, hogy a projekt vezető sajtóorgánumokban jelenjen meg, illetve kelet-európai divattervezőkkel és designerekkel alakítottam ki együttműködéseket, részt vettem a marketingkommunikációs kampányok, aktivitások, promóciók szervezésében, véghezvitelében.

KoncertBooking: a digitális koncertfoglaló asszisztens küldetése, hogy mindenki koncertszervezővé válhasson a világ bármely pontján. A platform megálmodói sokat áldoznak a fejlett digitális megoldásokra annak érdekében, hogy zökkenőmentessé tegyék a redezvényszervezést, a koncertfoglalást. 2021-től tartalomfelelősként és újságíró-szerkesztőként segítem a startup munkáját.

MATIS Paris Hungary: a MATIS nagy múltú francia márkaként több mint 80 éves szakmai tapasztalattal biztosít innovatív, prémium bőrápolási termékeket. Sikere a francia bőrápolás művészetén, egyedi, személyre szabott kezelésein és a szalonbeli tapasztalatokon alapszik. 2023-tól kommunikációs- és marketing tanácsadóként, tartalomfelelősként támogatom a vállalat magyarországi képviseletét.

Rebellive x magyar alapítványok, egyesületek, civil szervezetek: Autistic Art AlapítványFashion Revolution Hungary, Labrisz Egyesület, Közélet Iskolája, Patent Egyesület

SPREAD THE WORD!