Email Us: juli@themenovo.com
Call Us: 002 01066165701

PR, CSR, sajtókommunikáció, rendezvényszervezés – tegyük közhírré a Te történetedet is!

REFERENCIÁK

Concreta.Festamoda: kétnapos exkluzív divatesemény Rómában a Római Magyar Akadémia finanszírozásával. A rendezvényen a V4 országok ismert divattervezői mutatkoztak be a római közönségnek egy divatbemutató és egy vásár keretein belül. A római és a magyar országos sajtó is több alkalommal publikált róla. A projekt során részt vettem a divatesemények koncepciójának kitalálásában, a rendezvények megszervezésben, továbbá a PR és sajtókommunikációban.

Fashion Revolution: a globális mozgalom a világ mintegy 100 országában küzd a divat fenntarthatóságáárt és méltányosságáért. A magyarországi core team kommunikációs tanácsadójaként és social média tartalomgyártójaként hiszem, hogy az ismeretterjesztés, az edukáció révén rádöbbenthetjük a fogyasztókat, a gyártókat és a döntéshozókat a divatipar környezeti hatásaira.

„Jól áll neked a tolerancia!”: a kampány célja az volt, hogy a divat univerzális nyelvét felhasználva felhívjuk a figyelmet a ritka betegséggel élők helyzetére, lehetőségeire. Mindebben a hazai divatszakma neves képviselői és sztárfellépők voltak segítségünkre. A projekt egy pályázattal indult, melyben divattervezők vehettek részt, egy vagy több, ritka betegségre reflektáló ruhatervvel. A szakmai zsűri által kiválasztott legeredetibb pályaművek designerei aztán lehetőséget kaptak, hogy kidolgozzák a tervüket, a kész munkát pedig egy exkluzív divatesten prezentálhassák. A projektben a PS Magazin és a PS Creative Agency munkatársaként vettem részt. Feladataim közé tatozott: az esemény koncepciójának kitalálása, rendezvényszervezés, kapcsolattartás.

Rebellive zine Rendezvous issue: a zine a 21. századi emberi kapcsolatok, szerelmi viszonyok mélyrétegeit kutatja, miközben a zine műfajának sajátos jegyeit is magán hordozza. Kifejezést nyer benne a vizuális humor, a finom giccs és napjaink életközösség csoportjainak, „posztszubkultúráinak” képi világa. A zine egy egyedülálló interjú- és fotósorozatot is hordoz, amely tehetséges és rebellis alkotópárosokat vonultat fel (Borsos Lőrinc, Horváth M. Judit-Stalter György, Kormos Zsófi Anna-Karcis Gábor, Pattyantyus Dóra-Székey Kriszta, Szombat Éva-Klág Dávid). Az általuk elmesélt történetekben a szerelem és a művészet fonódik össze a kreatív önkifejezés szűrőjén át. A megkapó szerelmi történetekhez készült sajátosan intenzív fotósorozat Szombat Éva munkáját dicséri. A szám témákat is boncolgat, mint például a japán szexkultúra sajátosságai, Anna Uddenberg kortárs szobrainak testnarratívái és önmagunk megismerésének furcsa kapcsolata, a digitális költészet, vagy éppen a meleg gördeszkás csoport jellegzetességei…

Mod’Art International Hungary: a Divatkommunikáció oktatási program célja a divatipar közvetítőinek, divatújságíróknak, bloggereknek, divatmarketingeseknek képzése. Ez a program vizuális, művészeti, trend- és terméktanulmányok alapján olyan kommunikációs ismereteket nyújt, amelyek segítségével a hallgatók képesek reagálni a divat gyorsan változó kihívásaira. 3 évig oktattam divatújságírást, divatkommunikációt az intézményben.

Az egyik legismertebb hazai pezsgőmárka, a Hungária Pezsgő, egy exkluzív special edition sorozattal szerette volna támogatni a stílusához illeszkedő, kiemelkedő hazai tervezők, képző- és iparművészek munkáját. A sorozat első közreműködő divattervezője Sármán Nóra volt, aki egy különleges pezsgős üveg címkét tervezett. A feladataim az együttműködés kommunikációja és az ahhoz kapcsolódó szöveges tartalmak előállítása, illetve a projektet bemutató sajtórendezvény teljeskörű megszervezése volt. Ezt megelőzően a Hungaria pezsgő országos online játékának social media kampányát vezényeltem le. (“Pezsdítsd fel a ruhatárad!”)

ArtConsciuous: a startup arra a problémára kívánt megoldást nyújtani, hogy a régió kreatív alkotói, művészeti intézményei alulreprezentáltak mind a brit, mind a globális piacon. A platform célja az volt, hogy minden igényt kielégítő közvetítői és értékesítői feladatokat lásson el, válogatott partnereit pedig hitelesen (re)prezentálja a nyugati vásárlóréteg felé. Az ArtConscious-nél végzett munkám során elértem, hogy a projekt vezető sajtóorgánumokban jelenjen meg, illetve kelet-európai divattervezőkkel és designerekkel alakítottam ki együttműködéseket, részt vettem a marketingkommunikációs kampányok, aktivitások, promóciók szervezésében, véghezvitelében.

SPREAD THE WORD!