Keltsd életre az alkotásokat, légy te a mű! – Silye Juli Élő Galériája a Művészetek Völgyében

Kapolcson, a Tűzoltószertár Élő Galériában Silye Juli alkotó és művészetterapeuta segítségével elmerülhetünk a művészet és az önismeret sokfelé ágazó útjaiban. Július 22. és 31. között lesznek művészetterápiás beszélgetések, önismereti hip-hop, festés vagy meditálás, alkothatunk vagy alkotássá válhatunk a Művészetek Völgyében.

Silye Juli Élő Galériája egy olyan képzőművészeti kiállítótér, ahol a kiállított tárgyak a látogatók által érik el céljukat és kelnek életre. A folyamat visszafele is működik: a közösségi programok sok esetben „tettlegességig fajulnak”- már az alkotás értelmében… Mindezt művészetterápiás programok formájában, szokásos módon játékosan, hűen az „összművészet” fogalmához, Völgyesen…

A művészet ebben a térben demokratizált, azaz arra hivatott, hogy inspiráljon, és felvegyük a kapcsolatot magunkkal és/vagy egymással. Ilyen módon a programok során rész lehet venni önismereti hip-hopon, közelebb lehet kerülni a halogatásaink okaihoz, részt lehet venni közös slágerszerzésben, meg lehet ismerkedni és össze lehet kapcsolni különböző alkotóterületeket, meg lehet tudni, hogy mi az az improzófia, és a kutyizmus…

Ebben olyan alkotó és művészetterapeuta társak lesznek Silye Juli partnerei a Művészetek Völgyében, mint Csonka Berta, akivel filozófiai jamelésen vehetünk részt, vagy Takács Dalma, akivel a feminista fókuszú népmesék művészetterápiás eszközökkel való feldolgozása lesz terítéken. Hamerli Judit képzőművész a kortárs képzőművészet titokzatos világába avat be játékos módon, Kraszkó Zita filozófus és tréner az „improfóziát” mutatja be nekünk, és a szintén a rögtönzésről ismert Káli Kata és Csobay Bence workshopja az absztrakt művészet gyakorlatát prezentálja. Huszár Annamari segítségével a halogatásainkra és a nehézségeinkre tekinthetünk rá feldmári elvek mentén, a Hollywoodooból ismert Nirnsee Krisztiánnal pedig megszületik minden idők egyik slágere az Élő Galériában. Silye Juli önismereti hip-hopja egy rajzolós, táncos művészetterápiás workshop lesz, a fesztivál végén alkothatsz vagy alkotássá is válhatsz a „Meditálsz vagy festesz”- záróalkalmon.

Az Élő Galéria felráz, elgondolkodtat, megmutatja, hogy a művészet mennyire élő, elemi része lehet a mindennapjainknak és kiváló eszköze az önismeretnek.

További információk a Művészetek Völgyéről ITT.

Szólj hozzá!