Merülj el a nyárban: 5 must-have nyári darab magyar tervezőktől!

Dübörög a nyár és végre kimozdulhatunk. Ez a két tény számunkra már elég volt ahhoz, hogy összeszedjünk kedvenc nyári kiegészítőinket, ruhadarabjainkat a hazai tervezők kínálatából. Inspirálódjatok!

Fürdőruha | Philomén

Remek választás lehet nyárra egy olyan nem mindennapi fürdőruha, ami óceáni hulladékból – halászhálókból és műanyagzacskókból – készül. Az ECONYL® 100%-ban regenerált nejlonszálakból álló anyag, amely puha, rugalmas és tartós is egyben – ebből készülnek Csabai Zita, vagyis a Philomén fürdőruhái. A márka az etikus, hazai gyártás mellett igyekszik hulladékmentesen termelni, kollekciójának darabjai pedig kizárólag megrendelésre készülnek limitált darabszámban. A Philomén a bevétel 2% -át egy, a bálnák és a delfinek védelmével foglalkozó globális jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, így ha tőlük vásárolsz, te is hozzájárulhatsz az élővilág megóvásához.

Fotó: facebook.com/philomen.studio

Kaftán | Anna Amélie

Oláh Anna, a karakteres stílusáról ismert magyar tervező műhelyéből a jellegzetes vonalrajzos táskák mellett ruhadarabok és dekorelemek is kikerülnek. A Tavern SS’21 kollekcióból a kedvencünk a mintás pamut kaftán, amely könnyedén fel tud dobni egy minimál szettet, de fürdőruha fölé, a strandra is tökéletes. A tervezőnek örök inspirációt jelent Görögország: az ottani tájak, ételek, a városok hangulata, a szabadság és a tenger morajlása imindig alkotásra sarkallja. Meg tudjuk érteni, mi is élünk-halunk a Mediterráneumért, az Anna Amélie nyári kaftánja pedig jól átadja ezt a különleges vibe-ot.

Fotó: annaamelie.com

 

Halászsapka | Tomcsanyi

A halászsapkák reneszánszukat élik, ahogy a kilencvenes évek más kulcsdarabjai is. A minimalista szabásvonalak és a retroperspektív minták ötvözete egy kifinomult, laza, de nőies irányvonallal jelenik meg Tomcsányi Dóri darabjain, akinek halmintás halászsapija nálunk musthave ezen a nyáron. A márka ebben a szezonban a hazai vizek élővilágából inspirálódott. Az életteli színek és minták egy vidám, felszabadult nyár ígéretét hordozzák.

Fotó: tomcsanyi.eu

Strandtáska | Printa

A legújabb Printa kapszula szintén a nyár és a vízpart szerelmeseinek szól, hiszen a termékpaletta csupa strandoláshoz ideális darabból áll. Favoritunk a Balaton mintás óriás shopper, mely méretének köszönhetően tökéletes az egésznapos vízpartozáshoz, az aljáig érő heveder pedig még praktikusabbá teszi. Egyedi mintája kézzel és vízbázisú szitanyomással készült. Ha idén a Balatonon nyaralsz, ezt a tasit ne hagyd otthon!

Fotó: printa.hu

Napszemüveg | Thinwood

Még mindig nem találtad meg a számodra legtökéletesebb, egyedi napszemüveget? Akkor érdemes szétnézned a Thinwoodnál, ahol a kereteket teljes mértékben az arcodhoz tudják igazítani és személyre szabni, ami roppant hasznos, hiszen nemcsak ízlés tekintetében, de anatómiai szempontból sem vagyunk egyformák. Az alapanyagok fenntarthatóak, a skála pedig a modern, dizájnos daraboktól a letisztult, minimál stílusig terjed, amihez a plusz esszenciát a vásárlók egyedi igényei adják. Nálunk most ez a természetes mintázatú keret lett a befutó.

Fotó: thinwood.hu

Szerző: Pölz Klaudia, kiemelt kép: Elise Wilcox/Unsplash

Szólj hozzá!