Védett állatfajok ruhákon: Anna Daubner x Samsung Magyarország

Mindig jó látni, amikor egy tervező a természet védelmére hívja fel a figyelmet. Az is reménykeltő továbbá, hogy egyre több nagyvállalat áll egy-egy ilyen kezdeményezés mögé. Daubner Anna most a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G készülékkel tervezte meg kapszulakollekcióját, amelynek darabjai Magyarországon élő védett állatokat ábrázoló printeket kaptak.

A diverzitás fontosságára, a közös értékek megőrzésére és a védett állatfajokra hívja fel a figyelmet a kollekció. Ha követitek a brandet az Instagramon, láthattátok, hogy az utóbbi időkben több érdekességet is megosztott a tervező a kiválasztott élőlényekkel kapcsolatban. Tudtátok például, hogy a kócsagállományt a 19. században tizedelte meg a kócsagtoll viselésének divatja? És azt, hogy az apácalúd jellegzetes fekete-fehér tollazatáról kapta az elnevezését és szintén védett madárnak számít? Na és azt, hogy a gólyatöcs az év madara lett 2019-ben, de állománynagysága már csak 200-400 példány között mozog?

A madarak mellett még megjelenik a hiúz, a vidra, a keleti rablópille, a hermelin, a zöld acsa, a csillogó boglárka és a mogyorós pele is a ruhadarabokon. A divat és az állatvédelem összefonódása azért is nagyon hasznos, mert a ruhák látványos, kreatív módon tudnak exponálni kurrens témákat, sőt, edukálnak is. Jó hír továbbá, hogy egy organikus pamutból készült uniszex felső megvásárlásával 1000 forinttal támogathatjuk a hortobágyi Madárkórház Alapítványt.

Plusz érdekesség, hogy a Samsung nemcsak a telefont biztosította a tervező számára, de az alkotások bemutatásában is részt vesz és átvállalta a kollekció első sorozatának gyártási költségeit is. Reméljük, a multinacionális elektronikai cégtől, illetve Annától a jövőben is láthatunk még hasonló kampányokat, kollekciókat.

A darabok már előrendelhetőek az https://annadaubner.com/ oldalon, valamint csütörtöktől a Margot Budapest üzletben is.

Szerző: Pölz Klaudia

Szólj hozzá!