A könyv, ami összeköt az autizmus világával

Kortárs írók és zenészek álltak az Autistic Art Alapítvány jótékonysági könyvaukciója mellé. A közösségi értékteremtés egy újabb állomásához érkezett az alapítvány, mely kortárs könyvek ismert szerzőinek segítségével hívja fel a figyelmet a lakóotthonokban élő autisták támogatására; 2021. június 15-17. között egy online, jótékonysági könyvárverésen vehetünk részt.

„Mintegy 45-50 kortárs magyar írót és költőt kértünk fel, érzékenységükkel és dedikált könyveik jótékonysági aukcióra való felajánlásával segítsék munkánkat: üzenjék a civil fenntartású lakóotthonokban élő, önálló életvitelre nem képes autista fiatalok és felnőttek folyamatos támogatásának a fontosságát. Csodás, hogy könyvekkel, így különböző történetekkel kapcsolhatunk össze két világot: az autistákét és a neurotipikus emberekét.” – meséli Kovács Henrietta, az Alapítvány ügyvezetője.

Az Autistic Art célja 15 éve a mentálisan sérült, különösen az autisztikus spektrumzavarral érintett fiatalok lakóotthoni elhelyezésének támogatása, emberhez méltó életkörülmények biztosítása. Mindezek mellett művészet, design és jótékonyság kapcsolódik össze az Autistic Art munkássága nyomán. 11 éve működő művészeti programja olyan autizmussal élő alkotókat támogat, akik rendkívül vizuális alkotásait  a világ soha nem ismerné meg  az alapítvány segítsége nélkül.

Az aukció tételsorában szerepelnek az elmúlt 6 év Libri- Irodalmi Díj nyerteseinek munkái is; a teljesség igénye nélkül licitálhatunk Grecsó Krisztián, Halász Rita, Tompa Andrea, Kepes András, Krusovszky Dénes, Parti Nagy Lajos, Péterfy-Novák Éva, Tóth Krisztina, Kemény István, Spiró György, Nádasdy Ádám, Krizsó Szilvia, Mautner Zsófia, Szvoren Edina, Szüts Miklós könyveire.

A zenészek táborából csatlakozott a felajánlókhoz Dés László és Fischer Iván is.

Minden egyes könyv és CD egy személyes üzenetet rejt, Alkotótól leendő Olvasójának – a résztvevő írók így csatlakoztak az Alapítvány 2021-es missziójához, amelynek célja hidat képezni autista embertársaink és a nem autizmussal élők világa között.

Az aukció fő támogatói – az írók és a zenészek mellett – a Libri Könyvkereskedelmi Kft., a 21. Század Kiadó és Dr. Rényi András.

Az aukción kizárólag online lehet licitálni 2021. június 15. és 17. között az Autistic Art Alapítvány weboldalán, a befolyó bevételekből az autista lakóotthonok működését támogatják. https://autisticart.hu/aukcio/

Szólj hozzá!