A természet megőrzésére hívja fel a figyelmet Vetlényi Alma kollekciója

Vetlényi Alma aktuális kollekciója a Bauhaus mozgalom inspirálta szín- és formavilágával azt a belső erőt és jövőbe vetett hitet jelképezi, amelyekre ezekben a szokatlan időkben mindennél nagyobb szükségünk van. A kollekció kampánya pedig arra mutat rá, hogy a belső erő elérésében az idei évben különösen nagy szerepe volt a szabadban töltött időnek, töltekezésnek. Azért pedig, hogy a természet harmóniájára mindig számíthassunk, nekünk is tenni kell: itt az idő óvni és vigyázni rá.

Közeleg az év vége, ami jellemzően a lelassulás, befelé fordulás és számotvetés időszaka szokott lenni, kizökkenve az egész éves hajtásból. Ez az év azonban más volt, állandó lassulásra és átgondolásra késztetett minket. A mostani kiszámíthatatlan időkben sokunk támasza volt a természet; a városi parkok, erdei kirándulások, amelyek segítettek feltöltődni, harmóniába kerülni önmagunkkal és erőt meríteni az újfajta kihívásokhoz.

A művészettörténeti ihletettségű Bauhaus kollekció ekképpen nemcsak a kulturális értékek melletti kiállás lett, hanem egyben rámutat arra is, hogy itt az ideje másképp viszonyulnunk a természethez, mint ahogy korábban tettük. Az idei év intenzíven irányította figyelmünket arra, hogy mi az, ami igazán fontos számunkra és sokkal jobban kezdtük el értékelni azt is, amit a természet nyújt nekünk.

A természet szervesen kapcsolódik az Alma Vetlényi márkához. A több nemzetközi és hazai díjat is elnyert Vetlényi Alma tervezési szemléletében a környezetvédelemnek hangsúlyos szerepe van: darabjait 100%-ban hulladékmentes, zero-waste eljárással készíti és olyan természetes anyagokat használ, mint a selyem, a len, a gyapjú és az organikus textíliák, amelyek egyre nagyobb többségében OEKO-Tex Standard 100 minősítésűek, így adva biztosítékot az alapanyag környezetbarát gyártási folyamatát illetően is.

A Bauhaus kollekcióban ezen anyagok lágysága kombinálódik a Bauhaus geometrikus formavilágával és merész színhasználatával. A rigid formák határozottsága belső erőt és tartást, a természetes anyagok lágysága harmóniát, míg az intenzív színek, mint pl. a kobaltkék, az élénk napsárga és a terrakkotta pozitív életszemléletet és reményt tükröznek viselőik számára.

“Az időtálló értékek megőrzése vezérel, ezért már a kezdetek óta kiemelten fontos számomra a környezet védelme, de az ember alkotta kultúra legalább ilyen hangsúlyos szerepet kap kollekcióimban. Művészcsaládból származom, magam is alkotok, ezért is fordultam a Bauhaus eszmeiségéhez inspirációként. Izgalmasnak találtam, ahogy a Bauhaus filozófiája is a művészet és funkcionalitás határát feszegeti. Az általam tervezett darabok is ezt képviselik: önálló művészeti értéket, miközben időtállóan hordhatóak bárki számára.” – meséli Alma.

A márka megújulás előtt áll, ennek első lépcsője a Bauhaus kollekciónak készített kampány.

A teljes kollekció megtekinthető a www.almavetlenyi.com oldalon, a Budapest Select Store site-on pedig meg is rendelhető.

A márka történései az @almavetlenyi Instagram csatornán és a márka Facebook oldalán követhetők.

_

Alkotók:

Head of Design:  Vetlényi Alma; koncepció, stratégia: Fási Kata; art direction: Vetlényi Alma, Fási Kata; fotó: Albert Alianna; styling: Urbán Sofiya; makeup: Liksay Csenge Gyopár; odellek: Lily – Visage Models, Lara – Eleven Models

Szólj hozzá!