A foglalós applikációk az utóbbi években alapjaiban változtatták meg a különböző termékekhez, szolgáltatásokhoz való hozzáférés mikéntjét. Segítségükkel néhány perc alatt szinte minden elintézhető, legyen szó ételrendelésről, utazás- vagy szállásfoglalásról, szépségápolással kapcsolatos időpontokról, koncertszervezésről vagy jegyvásárlásról. A Data Bridge Market Research jelentése szerint a foglalós szoftverek piaca valószínűleg 12,5%-kal növekedni 2020 és 2027 között.

Már a magyarok is élenjáróak a foglalós appok tekintetében – a ReservOurs, a Salonic, a KoncertBooking.com, a Sabee, a Ma Este Sznház!, a Reservio vagy a Munch is letették digitális névjegyüket ezen a területen.

ReservOurs

A ReservOurs egy 9 nyelven elérhető online asztalfoglalási rendszer. Testreszabható algoritmussal rendelkezik, így az érdeklődők különféle alkalmakra, például randevúra, brunchra vagy üzleti ebédre szűrve válogathatnak a különféle éttermek és bárok közül. Funkciói közül kiemelkedik a vendéglátóhelyeknek fejlesztett egyszerű integráció, a marketing támogatás, a SEO optimalizált listázás, az összesített statisztikák vagy az asztaltérkép. A ReservOurs mintegy 100 vendéglátóhellyel van partnerségben, illetve havonta mintegy 130 ezer asztalfoglalást bonyolítanak le általa.

Salonic

A díjnyertes Salonic egy átfogó ügyfélkezelő rendszer, amelyet leginkább szolgáltató cégek és magánvállalkozók használnak. A platform tárolja az ügyféladatokat, kezeli az időpontokat, továbbá az üzletfejlesztéshez és profitszámításhoz alkalmas pénzügyi statisztikákat készít. Praktikus funkciói még az automatikus időpont emlékeztető, a beépített marketing megoldások, a többnyelvűség vagy az automatizált időpontegyeztetők. Ez a felület is reszponzív, illetve 100% testreszabhatóságot kínál.

Koncertbooking

A Koncertbooking.com egy online koncertfoglaló platform és zenei piactér. Az oldalon a dátum, az időpont és a lokáció kiválasztása után az érdeklődő előadót szűrhet a találatok közül, majd műfajok és árak alapján is listázhat. Az e-Commerce Hungary által díjazott weboldal/alkalmazás kiajánlja a produkciót, kiszámolja az árat, szerződést és számlát készít, ridert és sajtófotót küld a megrendelő számára, PR támogatást nyújt, belső könyvelést végez, de személyzet vagy session zenész is foglalható a segítségével. A program direktben köti össze a megrendelőt és az előadót vagy a menedzsert, leegyszerűsítve a szerződéskötés folyamatát is. Az ötletgazdák, Tabár-Halász Mariann és Tabár Zoltán zeneipari szakemberek célja, hogy az általuk fejlesztett szoftver által bárki koncertszervezővé válhasson a világ bármely pontján.

Fotó: KoncertBooking
Sabee

A SabeApp szoftvercsomag olyan lehetőségeket kínál, melyek megalapozzák a modern szálláshelyek (hotel, apartman, hostel) naprakész, gördülékeny működését. A Sabee ereje intelligens szoftvertermékeiben rejlik, amelyek lefedik a szálláshelykezeléssel, értékesítéssel, automatizálással, szállodai tranzakciókkal, vendégélménnyel, egyéb integrációkkal kapcsolatos teendőket. A platform „igazságosságát” tükrözi, hogy szolgáltatásai nem fix árasak, díjazásukat az egyes szálláshelyek méretéhez igazítják.

Ma este Színház!

Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila online színházjegy foglaló rendszere hobbiprojektként indult. Céljuk az volt, hogy megtöltsék az üres székeket a nézőtéren és hogy akár az utolsó pillanatban is lehessen színházjegyet vásárolni jó áron egy ennek dedikált platformon. A projekt indítása óta mintegy háromszázötvenezer jegyet értékesítettek. Partnereik száma folyamatosan bővül, a budapestiek mellett egyre több vidéki színház is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Munch

A Munch egy nem hagyományos ételrendelő applikáció, amelynek elsődleges célja, hogy tegyen az pazarlás ellen azáltal, hogy megoldást kínál az élelmiszergazdálkodás környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból fenntarthatóbbá tételére. A platform segítségével a vendéglátóhelyek a kiskereskedők a jó minőségű, de el nem adott élelmiszereket értékesíthetik kedvezményes áron. A platform a rászorulók helyzetére is figyelmet fordít, ugyanis van egy úgynevezett MunCharity funkciója. Ez a kezdeményezés a Magyar Élelmiszerbankkal karöltve jött létre; általa minden segíteni vágyó meghívhat rászorulókat egy-egy adag ételre. A Munch applikáció elnyerte a SozialMarie díjat, mint szociális innováció, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi díját.

Kiemelt kép: Canva

Previous
Next