Email Us: juli@themenovo.com
Call Us: 002 01066165701

A Lib Women’s store-t azért hoztuk létre, hogy a nők és párjaik megismerkedhessenek a szexuális segédeszközök változatos világával egy biztonságos közegben. Szeretnénk minden látogatónkat arra bátorítani, hogy kezdje el felfedezni a saját testének működését és fogalmazza meg a vágyait.” – olvasható a Lib Women’s Store weboldalán. Az alapítókat, Téglásy Lilit és Dobó Nagy Fannit kérdeztük a termékeikről, önismeretről és a fenntarthatóságról a szexuális segédeszközökkel kapcsolatban.

Miért fontos, hogy elkezdjük felfedezni a saját testünk működését és megfogalmazzuk szexuális vágyainkat?

Ahhoz, hogy egészséges szexuális életet élhessünk, nagyon fontos az önismeret. Ez egy tanulási folyamat, aminek során megismerjük saját testünk igényeit és a szexuális fantáziáinkat, hogy később ezt a tudást kamatoztassuk maszturbálás során vagy az együttlétek alkalmával. Párkapcsolaton belül pedig fontos, hogy ezeket a vágyakat, igényeket megoszthassuk a társunkkal és így a lehető legkielégítőbb élményeket szerezzük.

Sokan úgy tartják, a szexuális segédeszközök csak önmagunk szórakoztatására valók, viszont valójában a párok szexuális életét is feldobhatják. Mik a tapasztalataitok ezen a téren?

A szexuális segédeszközökben az a jó, hogy rengeteg lehetőség rejlik bennük. A legtöbb termékünk használható egyedül vagy párban is. Egy párkapcsolatban fontos, hogy ha az egyik fél, főként a nő, nem tud a hagyományos behatolásos szextől orgazmust átélni, ezt kommunikálja, és erre találjanak közösen egy megoldást. Ilyen lehet például egy apró ujj vibrátor használata. Egy-egy játék bevezetése segíti a pár tagjai közötti kommunikációt, izgalmasabbá és belsőségesebbé válhatnak az alkalmak.

Mit ajánlanátok azoknak a pároknak, akik még csak most vetik bele magukat a szexjátékok, szexuális segédeszközök világába? És mit tudtok tanácsolni az egyedülállóknak ezzel kapcsolatban?

Nagyon változó, hogy kinek mi tetszik, ezért nem mondhatjuk azt, hogy van egy jolly joker, ami mindenkinek jó lesz. A pároknak izgalmas lehet egy péniszgyűrű vagy egy ujj vibrátor, mivel ezek kicsik, nem ijesztőek, könnyen kezelhetőek, valamint az ujj vibrátor esetében több erogénzónát is aktiválhatunk. Alapvetően az üzletünket úgy alakítottuk ki, hogy hívogató, biztonságos közeg legyen.

Azt javasoljuk, hogy aki megteheti, nézzen be hozzánk kapcsolja be, vegye kézbe a termékeket, beszélgessünk, hiszen így lesz a legkönnyebb választani. De ha valaki nagyon ódzkodna ettől, a webshopunkat is igyekeztünk úgy felépíteni, hogy könnyen átlátható legyen, hogy mi mire való, és a pontos leírás is egyszerűen megtalálható minden termékünkhöz.

Honnan szerzitek be a termékeiteket?

Változó, a nagy részét Európából szerezzük be, de van olyan is, ami Amerikából érkezik. Nagy hangsúlyt fektetünk azonban a magyarországi kollaborációkra is, amiket folyamatosan keresünk.

Sándor Berill Photography
Mennyire igyekszik ez az iparág fenntartható lenni, milyen erre irányuló törekvéseket, márkákat ismertek/forgalmaztok?

Az utóbbi időben vannak erre irányuló törekvések, például az általunk is forgalmazott Womanizer márka Premium Eco vibrátora, ami nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra. Cserélhető akkumulátorral rendelkezik, teljes egészében szétszerelhető és újrahasznosítható, valamint biológiailag lebomló, Biolene anyagból készült, továbbá 100% újrahasznosított papírból készült csomagolásban van. Forgalmazunk még vegán bőr kiegészítőket, mint a Strap-on-me hámja vagy a Bondage Couture kiegészítői.

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy egyre hangsúlyosabban jelen van ez az irány, de az iparág sajátosságai miatt nem kapott még akkora teret, mint ami a jövőben várható lesz.

A technológia fejlődésének tükrében miben mások a mai eszközök az 5-10 évvel ezelőttiekhez képest?

Azt látjuk, hogy a most élvonalba tartozó márkák, új termékek a technológiai újításokra helyezik előtérbe. Ilyen például a nálunk is kapható Mysteryvibe termékei, amik multi funkcionálisak, és egyre több motor található bennük.

Sándor Berill Photography
Mennyire vesztek részt szexuális nevelésről, tájékoztatásról szóló kampányokban, projektekben?

Igyekszünk a honlapunkon, a blogon és a közösségi média oldalainkon (Instagram, Facebook) is megjeleníteni olyan írásokat, amik edukatívak és nagy hangsúlyt fektetnek a szexualitás normalizálására, a köré épített tabuk ledöntésére. Nyitottak vagyunk együttműködésre is a témában, hiszen ez egy nagyon fontos eleme a küldetésünknek.

Mik a következő lépések az üzlet életében?

Sok projektünk fut jelenleg, vannak közte kollaborációk, kiállítások, workshopok, amikről nemsokára már konkrétabban is tudunk beszélni. De összességében a közösségépítésre helyeződik a hangsúly innentől kezdve.

Szerző: Zahorján Ivett, kiemelt kép: Telegdi Félix

Previous
Next