Email Us: juli@themenovo.com
Call Us: 002 01066165701

girl’s film club című csoportos kiállítás hét kortárs hazai női fotográfus analóg technikával készült, egymásra finoman reflektáló alkotásait mutatja be. 

Szombat Éva az Íven túl című sorozata a személyes boldogság és a mentális jóllét jelenségeit kutatja, valamint azt, ahogyan ezek felbukkannak az emberek életében. Éva két könyvet jelentetett meg a témában: Happiness, Practitioners. 2021-ben az Orgazmust kérek, nem rózsát című sorozatával elnyerte a Capa-nagydíjat.

„Szerencsés vagyok, mert találtam egy igazi társat. Nem állít a mérlegre, nem bánt meg sosem, miközben csak jót akar, és mindenben bátorít. Nagyot nőtt az önbizalmam mellette.” – Szombat Éva

Kóti Réka festményszerű, duplaexpozíciós képein keresztül arra törekszik, hogy megértse az emberi elme működését, amint a különböző környezetekre, élményekre és találkozásokra reagál. A képek teret engednek a néző saját narratívájának.

„Fontos számomra a technikai kísérletezés, a dupla expozíciók és a lo-fi fényképezőgépek használata.” – Kóti Réka

Sutus Fanni fotósorozata egy reményekkel és bizakodással telített reflektáció Anikó hosszadalmas, lassú várakozására az életében pár éve megjelent ismeretlen betegséggel való küzdelemben.

„A becsben tartott, hosszú percek egy félelemmel teli szépséget hordoznak, mely alkotásra késztet, ugyanakkor meg is bénít.“ – Sutus Fanni

Markó Luca a Hosszú napok, rövid hetek című munkájában az anyaság kezdeti, kihívásokkal teli éveit mutatja be. Az itt látható képek a sorozat legújabb darabjai, a második várandósság időszakát járják körül.

„Új testtapasztalatok és érzelmi hullámzások, társadalmi elvárások és megváltozott párkapcsolati dinamikák…” – Markó Luca

Rédling Hanna képei a jelen bizonytalanságaival kapcsolatos létérzetre, illetve egyéni és kollektív nosztalgiák megértésére és definiálására fókuszálnak. 

„Fő célom azoknak az életünk során megtapasztalt lelki és fizikai ’köztes állapotoknak’ az ábrázolása, melyek megélésekor már elindultunk valahonnan, de még nem értünk oda, ahová tartunk.” – Rédling Hanna

Krász Kíra kollázsművész 2021-ben Brightonban szerzett diplomát fotográfia szakon. Idei, a fák életét bemutató sorozatáért Leica-díjat vehetett át. A kiállításon legfrissebb saját és talált képekből álló kollázsai láthatóak.

Száraz Kata a kiállított projekten azért kezdett el dolgozni, hogy kézzelfoghatóbbá tegye azt az absztrakt fogalmat, amit otthonnak hívunk. A polaroidokról leválasztott emulzió lebegő anyagát használva reflektál az absztrakt, megfoghatatlan térre.

„Ezeknek az önarcképeknek az elkészítésével majd roncsolásával a saját belső világom vizualizálom.” – Száraz Kata

Kurátor: Analog Sparks

Helyszín: House of Lucie Gallery 

1055 Budapest, Falk Miksa utca 30.

A kiállítás megtekinthető: 2023. március 9-ig.

Previous
Next