Email Us: juli@themenovo.com
Call Us: 002 01066165701

Sármán Nóra gyermekkora óta a menyasszonyi ruhák bűvöletében él, hiszen kislányként hétköznapjai egy részét a nagymamájuk menyasszonyi ruha műhelyében töltötték a testvérével. Ez a szenvedély ma is tart, és ennek szellemében tervezte meg az új kollekciót, amely különleges, variálható esküvői és alkalmi ruhákból áll. 

A kollekció 3+1 koncepció mentén született meg.

Fenntarthatóság

„Rengeteget gondolkodtunk azon az elmúlt években, hogy hogyan lehet egy menyasszonyi ruha fenntarthatóbb. Az esküvői ruha elválaszthatatlan tulajdonsága, hogy egy napra szól. Hogyan lehetne mégis egyedi ruhánk úgy, hogy nem valaki másét vesszük fel? Mégiscsak életünk egyik legemlékezetesebb ruhája, így nem csoda, hogy olyat szeretnénk, ami minden részletében minket tükröz” – vetette fel a tervező.

Erre megoldásként találták ki néhány éve a kétrészes ruhák koncepcióját. Nóra elmondása szerint a menyasszonyok ezt imádják, és tudatosan döntenek olyan menyasszonyi ruha mellett, melynek legalább a felső részét az esküvő után is hordani tudják.

Variálhatóság

Ez a koncepció összefügg a fenntarthatóságra való törekvéssel. A 2023-as kollekcióban több variációs lehetőség rejlik, így teret enged a személyiség kibonatkozásának. A különböző topok és szoknyák más-más stílust és hangulatot közvetítenek, de a tervező úgy álmodta meg őket, hogy minden-mindennel passzoljon. Csak a menyasszonyon múlik, hogyan párosítja össze az alsót és a felsőt, valamint milyen ujjmegoldást választ.

„A vagány rövid csipketopokban kivillan a derék, a míderek pedig a szoknyával összepárosítva olyanok, mintha egyberuha lenne. A klasszikus hosszú szoknyák mellett válaszathatnak rövidet vagy nadrágot is a menyasszonyok, így még fenntarthatóbb lesz a szett, hiszen ezeket utána is viselhetik” – vallja Nóra.

Limitáltság

„A Nora Sarman menyasszonyi ruhák családi műhelyünkben készülnek, Budapest szívében. A legfontosabb dolgok itt nálunk, a varrodában zajlanak. Nem kerül ki úgy ruha innen, hogy abban a családtagok és én ne vettünk volna részt. E személyesség miatt az örömöt valójában nem az jelenti számunkra, hogy mennyi ruhát adunk el, hanem az, hogy egyedi ruhákat készíthetünk” – összegezte a tervező.

A gondos odafigyelés és a sok munkaórát igénylő kivitelezés miatt a tervező és családja úgy döntött, hogy ruháikat limitált darabszámban készítik el. Egy-egy fazonból mindössze néhány darab lesz elérhető, különböző méretekben, amíg a készlet tart, ezáltal tudják garantálni az egyediséget.

Kollaboráció a Bridal Treasures-szel

A Nora Sarman márka mellett van egy másik szerelemvállalkozás is, ami Nóráék nevéhez köthető, ez pedig a Bridal Treasures. A Bridal Treasures vintage butikot a családi esküvői ruha gyűjteményből hozták létre, tovább víve nagymamájuk örökségét, a menyasszonyi ruhák értékesítését. Elsőként nyitottak Magyarországon menyasszonyi vintage boltot, azzal a szándékkal, hogy azoknak a menyasszonyoknak is alternatívát kínáljanak, akik nyitottak a vintage és designer darabokra, de nem akarnak annyit költeni egy menyasszonyi ruhára, mint amennyibe egy új designer ruha kerülne.

„A 2023-as Nora Sarman menyasszonyi ruhakollekcióba olyan darabokat terveztem, amelyek gyönyörűen összepárosíthatók vintage darabokkal, például egy Nora Sarman tophoz választható egy Bridal Treasures szoknya – így nemcsak, hogy még tudatosabb a döntés, de jóval kevesebbe fog kerülni a szett.” – tette hozzá tervező.

A teljes kollekció a www.norasarman.com oldalon tekinthető meg.

Fotó: Tóth Kristóf / fejdíszek: Vecsei Millinery / kiegészítők: Bridal Treasures / beauty: Keserű Barbara / model: Baczay Dalma, VM Model

Previous
Next